DECLARAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE A MANAGERULUI SPITALULUI JUDEȚEAN TÂRGOVIȘTE! ”DACĂ NU NE ORGANIZĂM PUTEM AJUNGE SĂ ÎNCHIDEM SPITALUL JUDEȚEAN“

DECLARAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE A MANAGERULUI SPITALULUI JUDEȚEAN TÂRGOVIȘTE! ”DACĂ NU NE ORGANIZĂM PUTEM AJUNGE SĂ ÎNCHIDEM SPITALUL JUDEȚEAN“

Medicul Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște face apel al superiorii săi pentru o mai bună organizare. Acesta susține că, în cazul unor urgențe la pacienți infectați cu coronavirus, trebuie să existe un spital special pentru a interveni, ci nu Spitalul Județean de Urgență, în cazul județului Dâmbovița. Doctorul Dumitrescu a și explicat de ce ar trebui să existe o astfel de organizare. În Dâmbovița s-a stabilit că pacienții cu coronavirus vor fi internați în Secția de Boli Infecțioase ( fostul Spital de la Dealu Mare, din Târgoviște), însă dacă unul dintre ei are nevoie de o intervenție chirugicală urgentă, aici s-ar ivi problema principală, pentru că dacă-l duci în Spitalul Județean, riști să contaminezi tot personalul, ba chiar și pacienții.

 „Vreau să atrag atenția asupra pericolului pe care-l poate reprezenta pentru județul Dâmbovița intrarea în carantină sau chiar dezafectarea spitalului de urgență din Târgoviște, care este singura unitate medicală care poate să asigure tot necesarul de servicii medicale dâmbovițenilor. Vreau să vă dau următorul exemplu: În cazul în care un pacient infectat cu coronavirus, care s-ar afla internat in sectia de Boli Infecțioase de la dealu Mare, din Târgoviște, singura secție care primește astflel de pacienți, în cazul în care acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală, o simplă apendicită , și ar trebui operat de urgență, aducerea acestui pacinet în Spitalul Județean , în blocul operator, în secția de terapie intensivă, ar însemna un risc iminent de contaminare a întregului personal medical și a pacienților care s-ar afla în locația centrală a spitalului județean. În acest caz ar fi posibilă chiar și închiderea totală a spitalului. Propunerea mea pe care am facut-o și la nivel național și se află acum în studiu este ca un spital orășenesc de la nivelul fiecărui județ să aibe destinație strictă pentru coronavirus, în așa fel încât să nu se mai producă un amestec al pacienților în aceeași unitate. Este un lucru dificil de pus în practică, dar singurul viabil și fără riscuri pentru ceilalți.” a declarant pentru MDITV, dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului de Urgențe Târgoviște.  

Din fericire, până în acest moment, în judeul Dâmbovița nu a fost confirmat niciun caz de contaminare cu virusul COVID-19.

Comenteaza

comentarii

reclama ta