PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Datornici si datornici – video

Datornici si datornici – video

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Spectrul falimentului pandeste admnistratiile

Daca in materialul anterior va prezentam cateva dintre comunele dambovitene confruntate cu datorii extrem de mari ei bine situatia, din pacate, se poate repeta. Sunt mai multe localitati in Dambovita dar si in tara care sunt pandite chiar de spectrul falimentului sau al insolventei.

In primul rand ar fi bine de stiut ca insolventa nu este neaparat un lucru negativ sau un capat de lume.In cazul administratiilor procedura de insolventa este un pic diferita de cea aplicata societatilor comerciale, administratorul judiciar neavand chiar puteri depline , dar cum pana acum Roamnia nu a experimentat o astfel de situatie orice discutie este prematura. Totusi sub spectrul falimentului se mai incriu multe localitati. Bineteles banii fiiin problema. In Dambovita tot presedintele consiliului judetean a afirmat ca exista alte cateva localitati foarte aproape de acest moment.

Localități aproape de insolvență: Grad de îndatorare

Răcari -14,91%

Ciocănești- 454%!!!

Hulubești – 50,9%

Gura Foii- 62%

Concret aceste localitati inregistreaza restanta la plata mai mari de 90 de zile iar procedura de insolventa poate fi declansata dupa un grad de indatorare de peste 15% si fie la solicitarea creditorielor sau chiar a administratiei locale.De fapt side drept exista si un alt adevar nu doar gradul de indatoarare conteza pentru ca asa multe administrati chiar si judetene ar putea intra in aceasta procedura ci trebuie tinut cont si de restantale la plata a datoriilor. Pentru ca altfel.

Datele Finanţelor arată că la nivelul anului 2013 nu ar mai avea posibilitatea să atragă împrumuturi rambursabile consiliile judeţene.

Grad de îndatorare județe 2013

Teleorman 50,33%

Bacău – (49,62%),

Caraş-Severin – (172,93%),

Dâmboviţa -(62,36%),

Olt -(39,63%),

Sibiu – (29,99%)

Vrancea – (30%)

Spre comaparatie la primaria targoviste gradul de inadatorare era de 9,91% in 2013, cu mult sub pragul maximal de 30% peste care nu se mai pot contracta credite.

Redactor: Horia Marin

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe