DÂMBOVIȚA: 40 DE LOCALITĂȚI, AFECTATE DE CORONAVIRUS

DÂMBOVIȚA: 40 DE LOCALITĂȚI, AFECTATE DE CORONAVIRUS

Temutul virus COVID-19 continuă să lovească în județul Dâmbovița și să afecteze din ce în ce mai multe localități! Orașul Găești a devenit cel mai puternic focar de coronavirus din județ, după ce la fabrica de frigidere din oraș au fost identificate peste 60 de persoane infectate cu noul virus. Acestea sunt asimptomatice și sunt din localități de prin tot județul , ceea ce înseamna că au făcut naveta și ar fi putut infecta alte zeci sau chiar sute de persoane. În total, în județul Dâmbovița sunt până acum 231 de cazuri de coronavirus și s-au înregistrat 11 decese din cauza noului virus.

Cele mai recente cazuri, dar și cele mai multe, ca și focar, au fost înregistrate săptămâna trecută, la Gaești, la fabrica de frigidere. Aici, după apariția primelor trei cazuri în fabrică, conducerea a luat decizia de a testa pe cheltuiala proprie o mare parte dintre anjajați. Așa au fost descoperite, în doar două zile, peste 60 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Toate persoanele infectate cu noul virus au fost internate la spital. Pentru că în spitalele covid din județul Dâmbovița nu mai erau locuri, o parte dintre pacienți au fost internați la Ploiești. Autoritățile din județ sunt în alertă, după ce au efectuat anchetele epidemiologice. Sunt zeci poate chiar sute de alte persoane care au intrat în contact direct sau indirect cu cei peste 60 de angajați de la arctic și asta pentru că oamenii nu au știut că sunt infectați pentru că niciunul nu are vreun simtom. Până duminică seară, în județul Dâmbovița au fost înregistrate 231 de cazuri de coronavirus, după cum urmează:

În Târgoviște – 7 cazuri, în Moreni – 1 caz, în Găești 18 cazuri, în Titu – 1 caz, în Răcari – 68. Pucioasa rămâne singurul oraș din județul Dâmbovița neatins de noul virus.
În Dâmbovița, coronavirusul a afectat localnici din 35 de comune:

Aninoasa – 1 caz
Brezoaele – 1 caz
Bucșani- 3 cazuri
Butimanu – 1 caz
Ciocănești – 1 caz
Cobia – 1 caz
Cojasca – 8 cazuri
Corbii Mari – 20 cazuri
Crângurile – 2 cazuri
Crevedia – 3 cazuri
Dragodana – 3 cazuri
Finta – 1 caz
Gura Foii – 4 cazuri
Hulubești – 3 cazuri
I.L. Caragiale – 2 cazuri
Ludești – 4 cazuri
Lungulețu – 6 cazuri
Mătăsaru – 2 cazuri
Mogoșani – 5 cazuri
Morteni – 5 cazuri
Niculești – 3 cazuri
Odobești – 1 caz
Petrești – 5 cazuri
Potlogi – 5 cazuri
Produlești – 8 cazuri
Răscăieți – 5 cazuri
Șelaru – 1 caz
Tărtășești – 18 cazuri
Uliești – 7 cazuri
Valea Lungă – 1 caz
Văleni Dâmbovița – 2 cazuri
Vișina – 1 caz
Moroeni – 1 caz
Șotânga 1 caz

În județul Dâmbovița s-au înregistrat 11 decese la persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 5 s-au înregistrat la Răcari, 3 la Corbii Mari, 2 la Cojasca iar la Lungulețu 1 deces.

Comenteaza

comentarii

reclama ta