CURĂŢENIE DE PRIMĂVARĂ PE ALBIA IALOMIŢEI

CURĂŢENIE DE PRIMĂVARĂ PE ALBIA IALOMIŢEI

Se face curăţenie de primăvară pe albia râului Ialomiţa, la Băleni. Autorităţile locale au hotărât desfiinţarea gropilor de gunoi, improvizate de localnici pe malurile apei. Cei care locuiesc în zonele în care se găsesc depozitele de reziduuri menajere spun că nu mai suporta mirosul şi mizeria şi că ar trebui să se ia măsuri. Până acum autorităţile locale nu au aplicat sancţiuni celor care aruncă gunoiul pe unde apucă, însă au fost somate de organele competente să remedieze situaţia.

Strângerea gunoaielor de pe albia râului Ialomiţa s-a făcut de urgenţă la Băleni, după ce autorităţile competente, precum Garda de Mediu, Apele Române şi Prefectura Dâmboviţa au somat administraţia locală să ia măsuri pentru stoparea poluării din zonă.

Termenul dat pentru curăţarea albiei râului este 24 aprilie şi se lucrează de zor. Administraţia locală a contractat o firmă care are utilaje potrivite pentru această activitate. Contractul se ridică la o valoare de aproximativ 19 000 de lei, pentru curaţarea tuturor suprafeţelor pline de gunoaie.

Cristina locuieşte chiar lângă groapa de gunoi formată pe malul râului Ialomiţa, din Cartierul Rudarilor. Spune că nu mai suportă mirosul şi mizeria de lângă casa sa.

Administraţia locală spune că va stabili o taxa în Consiliul Local ce va fi aplicată celor care aruncă resturile menajere sau vegetale în mod necontrolat, pentru a stopa acest fenomen.

Dacă localnicii nu îşi vor schimba obiceiurile se va recurge la sancţiuni drastice. În comuna Băleni sunt instalate mai multe camere video, iar cei care nu respectă regulile pot fi depistaţi uşor.

Comenteaza

comentarii

reclama ta