CRUCEA ROŞIE, SĂRBĂTORITĂ PRIN VOLUNTARIAT

CRUCEA ROŞIE, SĂRBĂTORITĂ PRIN VOLUNTARIAT

La mulţi ani, Crucea Roşie Română! Astăzi s-au împlinit 141 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. Filiala dâmboviţeană de Cruce Roşie a sărbătorit tot prin voluntariat, fiind alături de cetăţeni cu sfaturi utile şi cu servicii ce pot fi oferite rapid, chiar pe stradă. Târgoviştenii, dar şi alţi dâmboviţeni care au traversat Platoul Prefecturii, şi-au putut măsura tensiunea arterială, dar şi glicemia, la cortul alb, plin cu voluntari.

Nenumărate generații de voluntari au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiții. Surorile de Cruce Roșie care au alinat suferința răniților și bolnavilor, în timp de război, au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză şi au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Aceste acţiuni umanitare îi motivează pe voluntarii Crucii Roşii să fie alături de cei aflaţi în suferinţa în orice moment.

Cetăţenii care nu stau prea bine cu tensiunea sau cu glicemia au primit şi sfaturi de la voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa.

Daniela Andreoiu a lucrat ca asistentă în spital, iar acum îşi continuă activitatea ca voluntar al Crucii Roşii.

Cei care au beneficiat de serviciile puse la dispoziţie de voluntari au avut numai urări de bine pentru Crucea Roşie Română.

Şi echipa MDI transmite „La mulţi ani!” Crucii Roşii Române, la aniversarea a 141 de ani de activitate neîntreruptă.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta