COZI IMENSE ÎN DIASPORA

COZI IMENSE ÎN DIASPORA

Peste 400 de secții de vot s-au dovedit prea puține pentru românii care au ieșit să voteze la europarlamentare în diaspora. S-au format rapid cozi interminabile în toate marile orașe, iar unii au stat la rând să-și exprime votul chiar și șapte ore. Cu toate acestea, prezența a fost masivă, însă la ora închiderii procesului de votare, mii de români nu apucaseră să-și exprime opțiunea și încă mai erau cozi.
În diaspora au fost instalate 441 de secții de vot dar nu au făcut față numărului mare de români veniți să voteze. S-a stat la cozi imense, iar oamenii nemulțumiți au cerut măsuri urgente, dar și prelungirea procesului de votare, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Aceasta era atmosfera la Munchen.
Cozi au fost și în Amsterdam. Aici oamenii au venit la primele ore să voteze, dar pe parcursul zilei mulți n-au avut nicio șansă.
În Franța, la Paris s-a votat în număr mare. 21.205 români au votat în cadrul celor 17 secţii de votare amenajate în Franţa, până la ora 20 :00 , potrivit RFI. 17 secţii de vot au fost amenajate în Franţa pentru alegerile europene şi pentru referendumul pe justiţie la Lyon, Strasbourg, Marsilia, Nisa, Toulouse, Lille, Bordeaux, Rennes şi Nantes. În Paris au fost deschise 4 birouri de vot – la Ambasada României şi la Institutul Cultural.
Și în Londra s-au format cozi și oamenii nemulțumiți au scandat.
La închiderea secțiilor de votare, mii de români din mai mutle țări nu apucaseră să își exprime votul și stăteau încă la coadă.

Comenteaza

comentarii

reclama ta