COPILĂRIE DE COȘMAR PENTRU DOI FRAȚI

COPILĂRIE DE COȘMAR PENTRU DOI FRAȚI

Murdari și flămânzi doi frățiori din Olari, județul Prahova au parte de un adevarat coșmar in locul unei copilării liniștite. Fetița are 3 ani și frățiorul ei 6 ani, iar drama lor este cunoscută de toată comunitatea. Mama abia dacă își poate purta de grijă. Are probleme psihice, spun vecinii, dar nu are un diagnostic pentru ca nu a ajuns niciodată la medic. Ea este cea care teoretic îi îngrijește, dar dezastrul și focarul în care acești micuți sunt condamnați să trăiască arată contrariul.

În curte împrăștiate peste tot zac mormane de haine, mizerie și lucruri primite de pomană de la vecini. Abia dacă poata să lege două cuvinte. Nu știe câți ani are și nici nu poate explica de ce a ajuns așa.

Privește în gol..speriată. Doamna de la primărie și reporterul o liniștesc. Încercăm să înțelegem situația ei. Pe copii i-am găsit dormind deși se apropia ora prânzului. În jurul lor mizerie de nedescris, saci plini cu haine murdare, gunoi în pat, gunoi pe jos.

Bietul copil nu înțelege nimic. Mama se scuză și fuge să o îmbrace, dar rămâne tot dezbracată. În fața ochilor se derulează un scenariu de groază. Nu poți să nu te intrebi cum pot trăi acești copii în asemenea condiții.

Asistentul social de la primărie o ceartă. Îi ceruse să fie curat când vine televiziunea… de ochii lumii. Nu de alta, dar la primărie cazul este cunoscut de mult timp, dar asistenții sociali s-au mulțumit doar să discute cu tatăl și bunica celor doi copii, care au promis că vor avea grijă de copii. Atât.  Nici măcar Protecția Copilului nu știa de caz. Au aflat de la jurnaliști.

Vecinei îi este mila de ei.  Mai ales că-i vede de multe ori pe drum, singuri și desculți, nemâncați și murdari. Tatăl și bunica lor sunt mereu plecați de acasă. Primăria a încercat să-i convingă pe adulții din familie să lase copiii în grija statului, dar aceștia au refuzat categoric.

Fetița și băiețelul mănâncă ce găsesc și se joacă toată ziua prin noroiul din curte.

Tam tam în presă. Asta era problema. Ca în rest s-au luat angajamente. Așa de bine s-au implicat asistenții sociali că acești micuți în continuare trăiesc un calvar.  Înștiințați despre caz, cei de la Direcția pentru Protecția Copilului Prahova au anunțat că vor face la rândul lor o evaluare a situației, iar mama și copiii vor fi internați.

Sperăm ca măcar în urma difuzării acestor materiale, autoritățile să se trezească și acești copii și alții ca ei să aibă parte de o copilărie mai blândă.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta