COPILĂRIE CHINUITĂ

COPILĂRIE CHINUITĂ

O copilărie chinuită de sărăcie, neajunsuri, trăită în mizerie și umbrită de indiferență. De asta au parte cinci frați din Bărbulețu, județul Dâmbovița. Familia locuiește într-o casă dărăpănată din mila unei vecine care i-a lăsat să stea aici. Trăiesc doar din alocații și din ce câștigă tatăl muncind cu ziua. Nu doar greutățile îi macină, ci și neglijența părinților. Cei mici umblă murdari, merg la școală ocazional și nici nu pot să viseze la o viața mai bună.

În căsuța dărăpănată din mijlocul dealului stau cei cinci frățiori, mama și tatăl în doar două cămăruțe. Cei mici erau acasă, deși sunt la vârsta la care ar trebuie să meargă la grădiniță și școală. Mama se scuză că nu a avut timp să-i ducă și că a nins afară. Fratele cel mare e plecat să muncească deși este abia în clasa a VIII-a. Desculți și murdari, dar cu ochii jucăuși. În brațele mamei este cel mai mic, de doar 1 an și două luni. Femeia se scuză că este mizerie și spune că se îngrijește de ei, deși trăiesc într-un focar. Pentru toate, dă vina pe sărăcie.

Luna aceasta, după mai multe sesizări, asistenții Direcției pentru Protecția Copilului Dâmbovița le-au făcut o vizită. Deși nu au găsit condiții bune pentru creșterea copiilor și au constatat că aceștia lipsesc de la școală și au probleme, au hotărât să le mai acorde o ultimă șansă părinților. Aceștia au promis că vor avea grija de micuți și vor încerca să-și ridice două cămăruțe în fosta casă părintească. De teamă să nu rămână fără copii, spun că vor încercă să le ofere condiții decente măcar.

Tatăl muncește cu ziua pentru a pune o pâine pe masă copiilor. Omul spune că se zbate, ar vrea să aibă măcar ei un viitor mai bun, însă cu greu reușește. Crește capre și un porc pentru a-i hrăni. Spune că își iubește mult copiii și nu ar vrea să îi fie luați. Dar pentru a le oferi un trai decent are nevoie de ajutor.

Cei care vor să le acorde o șansă și vor să-i ajute pe cei mici , o pot face donând hăinuțe, mâncare, dar și materiale de construcție pentru ca tatăl să le îndeplinească visul, să aibă o casă a lor, în care să locuiască împreună și să aibă o viață mai bună.

 

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta