PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COPILĂRIA TRĂITĂ ALĂTURI DE ALŢI PĂRINŢI

COPILĂRIA TRĂITĂ ALĂTURI DE ALŢI PĂRINŢI

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

De 1 iunie nu toţi copiii îşi doresc cele mai noi jucării, telefoane scumpe sau tablete şi nici vacanţe la mare sau în străinătate. Copiii institutionalizaţi nici nu îndrăznesc să se gandească la astfel de surprize. Gândurile lor sunt mult mai profunde. Îşi doresc o familie în sânul căreia să fie fericiţi până ajung la maturitate. Cei care au avut norocul să ajungă în familii iubitoare spun că vor doar ca cei dragi sa fie sănătoşi şi cât mai mult timp alături de ei.

Distracţie, zâmbete şi multă emoţie. Deşi imaginile par desprinse dintr-un parc de distracţii, în care sunt sărbătoriţi copiii, au fost surprinse în faţa sediului Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, iar personajele principale ale poveştii sunt prichindeii care au ajuns în grija asistenţilor sociali după ce au fost părăsiţi de părinţii naturali. Cei mai mulţi s-au integrat foarte bine în familiile care îi îngrijesc şi nu vor să îi cunoască pe cei care le-au dat viaţă, dar care apoi nu s-au mai interesat de soarta lor. Mihaela Măntescu este din Vulcana-Pandele şi are în grijă doi copii instituţionalizaţi de 16 ani.

Ana-Maria nu ştie nimic despre părinţii naturali şi spune că nici nu vrea să îi cunoască. Familia ei este reprezentată de părinţii are au crescut-o, alături de fratele ei, tot instituţionalizaţi şi sora mai mare, pe care a găsit-o acasă.

Alex îşi cunoaşte părinţii biologici, însă nu îi poate numi mamă şi tată şi nici nu doreşte să meargă alături de ei.

Zeci de copii instituţionalizaţi au susţinut un program artistic pentru asistenţii maternali care le oferă o viaţă normală, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului.

La concursul de desene pe asfalt, Izabela a desenat mai mulţi copii laolaltă, în jurul unei planete.

Fata face parte dintr-o familie din Malu cu Flori de la şase luni, de când a fost dată în grija unui asistent maternal.

Copiii au primit cadouri, constând în dulciuri, jucării şi rechizite din partea DGASPC Dâmboviţa, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană a Asistenţilor Sociali Profesionişti Dâmboviţa şi Organizaţia Salvaţi Copiii.

În această zi nu trebuie să îi uităm nici pe copiii adoptaţi, care sunt sărbătoriţi în fiecare an, în data de 2 iunie. În judeţul Dâmboviţa, de la începutul anului 2017, s-a realizat încuviinţarea definitivă a adopţiei pentru 15 copii. În prezent, 71 de copii au deschisă procedura de adopţie valabilă, iar 10 dintre aceştia se află în proces de potrivire practică cu familii adaptatoare.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe