COPIII ROMÂNIEI, EDUCAȚI DE ONG-URI ȘI VOLUNTARI

COPIII ROMÂNIEI, EDUCAȚI DE ONG-URI ȘI VOLUNTARI

 

Copiii României sunt educați de ONG-uri și voluntari în timp ce mai marii din Ministerul Educației încă bâjbâie când vine vorba de soluții pentru scăderea ratei abandonului și a analfabetismului. Peste 1000 de copii din 22 de județe și Bucuresti care nu au mers niciodată la grădiniță, deși din toamna vor fi înscriși la școală, beneficiează de programul estival al Salvați Copiii.

1.000 de copii care provin din comunități vulnerabile au șansa să meargă la grădiniță, să aibă acces la educație, să învețe lucruri noi, să se joace și să își facă prieteni. În timp ce alți copii de vârsta lor sunt în vacanță ei abia acum descifrează tainele învățăturii. De ce nu au mers nici măcar o zi la grădiniță? Răspunsuri sunt multe: nivelul de trai, lipsa unor modele, părinții plecați la muncă, familiile defavorizate. Ecuația este greu de rezolvat de statul român care încă mai caută soluții. ONG-urile acționează în schimb. La Grădinițele Estivale ale Salvați Copiii au șansa să se pregătească pe timpul verii.

Angelo nu a mers nici măcar o zi la grădiniță. Îi place la cursurile de vară și spune că și-a rugat părinții să-l ducă, însă deși din toamnă va fi în clasa pregătitoare nu a frecventat grădinița deloc.

Sara a fost doar două zile la grădiniță..acum, în vară. Este dornică să învețe lucruri noi și ar vrea ca de anul acesta să meargă în fiecare zi.

În România rata abandonului școlar este în creștere, iar cifrele devin din ce în ce mai îngrijorătoare de la an la an. În cadrului programului derulat de ONG, în schimb, rata abandonului beneficiarilor este în scădere. Vara trecută, 600 de copii au venit la Grădinița Estivală, iar după terminarea Grădiniței Estivale, 97% dintre ei au fost înscriși mai departe în sistemul educațional de masă.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta