PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COPII FĂRĂ PROBLEME – VIDEO

COPII FĂRĂ PROBLEME – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

In curand, viitoarele mame pot beneficia de o noua metoda de screening prenatal. Acreditata la nivel international procedura ofera parintilor posibilitatea de a afla inca din primele 12 saptamani de viata ale fatului daca acesta prezinta sindrom Down sau risc crescut de anomalii cromozomiale.

Conform medicilor Metoda Fetal medicine Foundation reprezinta standardul mondial unanim acceptat si certificat pentru screeningul de prim trimestru si indeplineste cu success criteriile de inalta calitate stiintifica. Prin intermediul acestei proceduri, viitorii parintii pot afla inca din primele 12 saptamani de viata ale fatului daca acesta prezinta risc cresut de anomalii cromozomiale si pot apela in consecinta acolo unde exista un risc crescut sau intermediar, fie la metodele invazive de diagnostic prenatal: biopsie de vilozitati coriale sau amniocenteza, fie la testarea ADN-ului fetal din sangele maternal.

Aceasta practica va fi adusa si in Romania de doua mari companii care se ocupa de servicii de screening biochimic pentru sindromul down. Medicii care se ocupa de implementarea acestui program sustin utilizarea in screeningul gravidei de prim trimestru a unui software ce integreaza o ecografie efectuata de un medic acreditat , cu analizele biochimice reprezinta „standardul de aur” in screeningul anomaliilor cromozomiale, avand o sensibilitate de peste 90% si acest lucru ar trebui sa reprezinte o rutina in urmarirea gravidelor si nu o exceptie.

Testele de screening prenatal reprezinta un instrument util medicului obstetrician in urmarirea sarcinilor. Un test de screening prenatal nu reprezinta doar rezultatele analizelor de sange ci si interpretarea acestora in functie de numerosi alti factori cum ar fi varsta maternal, varsta gestationala, rasa, greutate materna. El estimeaza riscul unei femei insarcinate de a avea un copil cu anomalii cromozomiale sau defecte de tub neural.
Testul de screening trage un semnal de alarma referitor la necesitatea unor teste suplimentare de diagnostic si ofera femeilor dereptul la informare si evitarea unei afectiuni care ar putea sa le marcheze iremediabil pe viata.

 

 

Ilona Rotaru

Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe