COPII CU CARNET DE…SĂNĂTATE – VIDEO

COPII CU CARNET DE…SĂNĂTATE – VIDEO

Copii cu varste de pana la 16 ani ar putea avea in scurt timp carnete de sanatate care sa cuprinda informatii de natura medicala, profilactica si preventiva. Acest carnet va fi completat inca din primele ore de viata ale celor mici, de medicul neonatolog, pediatru si cel de familie. Propunerea legislativa inaintata Parlamentului de catre mai multi deputati vine pentru a inlesni activitatea medicala dar si pentru un mai bun control asupra sanatatii copiilor.

Proiectul ce vizeaza introducerea carnetului de sanatate pentru copii a ajuns pe masa parlamentarilor spre dezbatere. Daca va primi unda verde, acest proiect se va concretiza urmand ca fiecare copil intre 0 si 16 ani sa detina un carnet de sanatate in care vor fi trecute toate informatiile de natura medicala, de natura profilactica si chiar de natura preventiva. Insa, introducerea carnetului starneste reactii diverse in randul populatiei.

Conform sistemului medical, rand pe rand medicul neonatolog, pediatru si medicul de familie vor trece in carnet toate informatiile legate de sanatatea celor mici si care, in aceeasi masura, isi vor asuma aceste informatii.

Initiatorii acestui proiect isi doresc ca cei mici sa beneficieze in deplina siguranta de actul medical, incepend chiar din primele ore de viata, obilgativitatea acestui document de sanatate avand si scopul de a incuraja cultura medicala a parintilor.

Ilona Rotaru

Ciprian Rusa

Comenteaza

comentarii

reclama ta