COPII BĂTUȚI CU PUMNII ȘI PICIOARELE ȘI JIGNIȚI

COPII BĂTUȚI CU PUMNII ȘI PICIOARELE ȘI JIGNIȚI

Bătuţi de soartă, dar și de cei care ar fi trebuit să îi protejeze! Ancheta de la centrul de servicii sociale din Ploiești a scos la iveală calvarul prin care treceau copiii cu handicap internați aici. Loviți cu pumnii și picioarele, jigniți, amenințați și lăsați nesupravegheați de angajații plătiți de stat să aibă grijă de ei. Șase dintre angajații centrului Sf. Andrei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru rele tratament aplicate minorilor.
DISCUȚIE ÎNTRE ANGAJATELE CENTRULUI sursa:observatorulph.ro
Angajată 1: „Dă-le să zacă. Să te ştie de frică. Frică. Acum, la început. Simona îi bate rău. Ai văzut cum ascultă aia.”
Angajată 2: „Da, îi bate rău aia.”
Angajată 1: „Dă-le la baie, pe furiş. Că pe urmă degeaba le mai dai.”
Angajată 2: „Ştii cât îl bat eu pe nemernicu’ ăsta?”
Angajată 1: „Dar mi-a fost aşa să zic, că sunt la început şi să nu spună careva că îi bat. Dar acum le dau şi eu.”
Angajată 2: „Păi i-aş face să nu sufle când aş striga la ei. Dă-le pe furiş. ”
Sunt discuții halucinante făcute publice chiar în vară de soțul uneia dintre angajate. Bărbatul a sesizat autoritățile după ce a găsit mai multe conversații în telefonul soției angajată și ea la centru. Noi detalii despre cazul copiilor din centrul Sf. Andrei au fost scoase la iveală de ancheta polițiștilor și procurorilor. Cele 11 persoane reținute la începutul săptămânii, se pare că utilizau un limbaj trivial, adresând copiilor expresii jignitoare și amenințări, unii dintre copii au fost loviți cu brutalitate, cu pumnii și picioarele), iar unii dintre ei erau lăsați nesupravegheați, deși sunt copii cu nevoi speciale fiind copii care necesitau supraveghere permanentă. Șase dintre angajați au fost arestați pentru 30 de zile.
Marți, polițiștii prahoveni au efectuat 4 percheziții, la complexul de servicii și la domiciliile unor persoane bănuite de purtare abuzivă și rele tratamente aplicate minorului. Din cercetări a reieşit că, în cursul anului curent, persoanele în cauză, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi pus în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală sau morală a mai multor minori, prin măsuri sau tratamente de orice fel. Centrul Sf. Andrei din Ploiești se află în subordinea DGASPC Prahova şi are peste 70 de locuri, găzduind în special copii cu diverse handicapuri. Deși au fost sesizați încă din vară și au aplicat sancțiuni administrative, reprezentanții DGASPC Prahova, în subordinea cărora se află centrul susțin că nu știau nimic de abuzurile petrecute aici.
Copiii găzduiți de centru au handicap de diferite forme și necesită îngrijire de specialitate.
În loc de atenție, îngrijire și afecțiune de care vorbesc reprezentanții DGASPC Prahova, copiii se pare că primeau corecții fizice, jigniri și amenințări. Ancheta este în derulare.

Comenteaza

comentarii

reclama ta