COPACI DOBORÂȚI DE VIJELII ȘI NINSORI

COPACI DOBORÂȚI DE VIJELII ȘI NINSORI

Pentru zona de sud a țării a fost în vigoare un cod galben de vijelii. Vântul a suflat cu putere și a atins la rafală 55…65 km/h si izolat chiar și 70 km/h. În Teleorman, pompierii au intervenit la foc continuu. Din cauza vântului puternic, un copac a căzut pe mai multe cabluri electrice în municipiul Alexandria, pe șoseaua Turnu Măgurele. Pentru rezolvarea situației au intervenit pompierii militari cu o autospecială de descarcerare și o echipă a distribuitorului de energie electrică. Intervenții au fost și între localitățile Moșteni și Botoroaga, unde un copac bloca circulația. De asemenea mai multe cabluri electrice au căzut pe gardul școlii și pe un autoturism din localitatea Măgura, iar pe DJ 601 erau căzuți trei copaci, între localitățile Crevenicu și Mereni, circulația fiind îngreunată. Pe raza localității Scrioaștea, un copac a căzut pe carosabil, îngreunând circulația. Pompierii au intervenit cu utilaje și au îndepărtat pericolul.

Și în Argeș pompierii au intervenit pentru degajarea copacilor căzuți în cartierul Prundu, peste un autoturism, pe strada Banat din Pitești, în localitatea Leordeni și în comuna Nucșoara. Pe Transfăgărășan și în Sinaia, la altitudini mari, a nins.

Ultima zi lucratoare a saptamanii a adus vreme urata si temperaturi foarte scazute. In sud a plouat si a cazut burnita, iar la munte a nins. Vremea va continua in aceeasi nota si sambata si abia de duminica, temperaturile incep sa creasca, dar putin si treptat.

Salvamontiștii au lansat un apel către populație să nu se aventureze pe munte în această perioadă fără să cunoască traseele și condițiile meteorologice. Ceața este densă, vântul suflă la rafală și cu 100 km/h, la altitudini mari, iar temperaturile au scăzut.

Comenteaza

comentarii

reclama ta