CONSOLIDARE DE MAL LA DĂRMĂNEŞTI

CONSOLIDARE DE MAL LA DĂRMĂNEŞTI

 

300 de metri de teren, de pe malul Pârâului Proviţa, vor fi întăriţi cu piloni din beton, în comuna dâmboviţeană Dărmăneşti! Pentru lucrările la apărarea de mal nu au fost cheltuiţi bani din bugetul local şi nu s-au alocat fonduri nici de la Consiliul Judeţean. Proiectul este implementat graţie implicării administraţiei locale, a unei sponsorizări şi a generozităţii unui localnic. Astfel că, cei care locuiesc pe malul stâng al pârâului pot răsufla uşuraţi, întrucât casele lor nu vor mai fi în pericol.

Pentru început, apărarea de mal se va face doar pe o distanţă de 300 de metri, însă administraţia locală vrea să prelungească suprafaţa malului întărit cu piloni din beton.

Pârâul Proviţa este un adevărat pericol pentru cetăţenii care locuiesc pe malul stâng, în satul Mărginenii de Sus. Când plouă viitura distruge tot în calea sa, iar casele oamenilor pot fi luate cu totul de ape.

În ultimii cinci ani, apa curgătoare a erodat pământul continuu, iar albia s-a apropiat de sat cu aproximativ 200 de metri.

În scurt timp, malul stâng a fi bine consolidat, astfel încât apa curgătoare să îşi urmeze cursul departe de zona locuită.

Administraţia locală de la Dărmăneşti face chiar un apel la cei care deţin balastiere, să vină să exploateze materialul de pe albia Pârâului Proviţa, pentru ca zona să fie amenajată în vederea îndrumării cursului apei curgătoare.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta