PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COMERCIANȚII, ÎN VIZORUL INSPECTORILOR SANITARI

COMERCIANȚII, ÎN VIZORUL INSPECTORILOR SANITARI

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Inspectorii sanitar-veterinar au început controalele masive în piețe, târguri și unități alimentare. Medicii veterinari avertizează că majoritatea cazurilor de trichineloza la om apar în perioada sărbătorilor. Vânzarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar se sancționează cu amenzi de până la 40.000 lei.
Goana după carne de porc pentru sărbătorile de iarnă a început deja. Fie că au pornit în căutarea godacului perfect, fie că se mulțumesc să cumpere carne din magazine, românii trebuie să fie foarte atenți pe cei dau banii. Pentru evitarea posibilelor toxiinfecţii alimentare şi evitarea posibilei infestări cu parazitul Trichinella, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă să cumpăraţi carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta, numai din locuri sau spaţii autorizate.
Examenul se poate face contracost la circumscripțiile de control alimente din fiecare județ și la medicii veterinari concesionari.
Medicii veterinari avertizează că majoritatea cazurilor de trichineloză la om apar în perioada sărbătorilor. Trichineloza este foarte periculoasă și poate provoca decesul în cazurile grave.
După sacrificarea porcilor domestici, în vederea efectuării examenului de trichină, proprietarii trebuie să recolteze din carcasă o: probă din fiecare pilier diafragmatic, probe din mușchii de la baza limbii și probe din mușchi intercostali.
În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul este bolnav, proprietarul nu trebuie să rişte vânzarea sau consumul cărnii, urmând a fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe