COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU DE INSTABILITATE

COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU DE INSTABILITATE

O nouă avertizare de la ANM. Au fost emise două coduri de vreme cu manifestări de instabilitate atmoferică. Codul galben este valabil în intervalul 25 iunie, ora 11.00- 25 iunie, ora 23.

 În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul Olteniei, în zona Carpaților de Curbură și Meridionali precum și în Munții Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Totodată a fost emis și un cod portocaliu, în același interval. În județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași, precum și în zona continentală a județului Constanța vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 80…90 km/h, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Comenteaza

comentarii

reclama ta