COD GALBEN ÎN 15 JUDEȚE, COD PORTOCALIU ÎN 11 JUDEȚE

COD GALBEN ÎN 15 JUDEȚE, COD PORTOCALIU ÎN 11 JUDEȚE

Meteorologii au emis în urmă cu puțin timp două avertizări de viscol și ninsori în zeci de județe. Pentru cinsprezece județe a fost emisă o avertizare cod galben, iar pentru 11, cod portocaliu.

Codul galben a fost emis pentru periaoda  05 ianuarie, ora 22 – 06 ianuarie, ora 20.
Fenomene vizate sunt : ninsori însemnate cantitativ și local viscolite.
În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.Județele vizate sunt: Iași, Neamț Bacău, Vaslui, Covasna, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova,  Vâlcea, Gorj, Olt, Dolj și Mehedinți.

Codul portocaliu de viscol puternic a fost emis pentru 11 județe, pe  06 ianuarie, între orele 02 – 18. În a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

Comenteaza

comentarii

reclama ta