CHINUITĂ DE BOALĂ, BATJOCORITĂ DE BIROCRAŢIE

CHINUITĂ DE BOALĂ, BATJOCORITĂ DE BIROCRAŢIE

Situaţie disperată pentru o femeie din oraşul dâmboviţean Răcari! Aceasta nu poate ridica banii din pensia mamei ei, pentru că bătrâna, care suferă de afecţiuni psihice, nu poate să facă semnatura identică cu cea anterioară. În ciuda documentului care îi atestă calitatea de însoţitor permanent, femeia nu a fost bagată în seamă, iar banii, de care are atâta nevoie în îngrijirea părinţilor bolnavi, au rămas la bancă.

Doamna Gheorghiţa îşi îngrijeşte părinţii grav bolnavi de Alzheimer şi demenţă de ani de zile de ani de zile. Mama sa are şi un picior amputat şi este imobilizată la pat. Atât femeia, cât şi soţul şi cei doi părinţi îşi ridică pensiile de pe card. Luna trecută cardurile au expirat, iar femeia a făcut toate demersurile pentru schimbarea acestora. Nu a putut lua, însă, de la o bancă din Bucureşti, cardul mamei sale.

Refuzul celor de la bancă a fost motivat de faptul că semnătura făcută de bătrână nu corespunde cu cea anterioară. Nu s-a luat însă în calcul afecţiunile psihice de care suferă aceasta. Fiica sa a mers şi la Primăria Răcari, unde a obţinut un alt document care îi atestă calitatea de însoţitor permanent pentru o persoană cu handicap grav, dar nici acesta nu a ajutat-o să ridice pensia pe luna mai. Soluţia care i s-a dat femeii este de-a dreptul halucinantă.

De teamă să nu rămână fără banii de care are atâta nevoie pentru medicamentele şi întreţinerea părinţilor, femeia a făcut şi acest demers.

Doamna Gheorghiţa este disperată şi speră ca autorităţile competente să îşi îndrepte atenţia şi către ea.

Comenteaza

comentarii

reclama ta