CER DREPTATE PENTRU PRUNCUL LOR

CER DREPTATE PENTRU PRUNCUL LOR

Și-au pierdut ce aveau mai de preț și acum vor să meargă până în panzele albe ca să se facă dreptate. Doi părinți din Giurgiu sunt disperați după ce copilul lor de doar o lună a decedat. Oamenii susțin că ambulanța a venit târziu și după numeroase apeluri, iar în Spitalul Județean de Urgență, medicii nu le-au dat nicio explicație și i-au tratat cu indiferență. Giugiuvenii s-au mobilizat printr-o petiție online și vor organiza și un marș intitulat Stop indiferenței și corupției din spitale! „.

Georgiana și sotul ei au primit în luna februarie a acestui an cel mai frumos cadou: pe micuțul Edi. Copilul, născut prin cezariană, la termen, nu a avut nicio problemă de sănătate. Singurul tratament primit era pentru reflux gastroesofagian și colici, simptome des întâlnite la bebeluși. Fericirea lor s-a distrus în ziua de 12 martie când micuțul a urcat la ceruri. Pentru că respira greu, dimineața, părinții au chemat ambulanța. Au sunat de trei ori la dispecerat și au cerut ajutor, spun ei, iar ambulanța a ajuns după mai bine de 10 minute, deși sunt la mai puțin de un kilometru de Spitalul Județean Giurgiu.

După ce a fost transportat la spital, părinții au fost ținuți pe la uși o oră. Un medic a ieșit și le-a spus că micuțul este bine. După o altă jumătate de ora a ajuns poliția, medicii erau panicați și un doctor le-a dat vestea cruntă: micuțul lor murise.

Nu le-au dat explicații, doar un buletin de la morgă unde scrie ca micuțul Edi a decedat în urma pneumopatiei acute.

Părinții au realizat și o petiție online numită Stop indiferenței și corupției din spitale și vor organiza un miting pe data de 25 martie prin care cer dreptate pentru copilul lor. Petiția a strâns peste 2700 de semnături, iar mămicile din Giurgiu sunt solidare cu familia. Reprezentanții Spitalului Județean Giurgiu și ai ambulanței susțin că au făcut tot ce s-a putut și că nu au greșit cu nimic.

Comenteaza

comentarii

reclama ta