CENTRUL ISU VA FUNCŢIONA CÂND VA FI GATA DRUMUL

CENTRUL ISU VA FUNCŢIONA CÂND VA FI GATA DRUMUL

Centrul de organizare şi coordonare a situaţiilor de urgenţă din judeţul Dâmboviţa este încă nefuncţional, deşi a trecut un an de când a fost prezentat public, odată cu vizita de lucru a lui Raed Arafat la Târgovişte. După modelul Ministrului Transporturilor, care în urma cu câteva zile declara că se va circula pe centura de sud a Bucureştiului când va fi gata, autorităţile judeţene spun că centrul ISU va deveni funcţional când va fi gata calea de acces, mai exact drumul judeţean pe patru benzi, care se vrea în zonă.

Printre boscheţi a venit şi Raed Arafat către Centrul ISU de la Târgovişte, în data de 1 martie 2017. Secretarul de Stat a dorit să vadă cum decurg lucrările de execuţie la obiectivul care a costat 43 de miliarde lei vechi, plus dotările din spate, în valoare de 7 miliarde de lei vechi, pentru a ştii dacă poate acorda cota parte de bani cu care trebuie să contribuie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la mobilarea Centrului. Tot printre boscheţi se ajunge la măreţul obiectiv şi în prezent, despre care nu se ştie când va deveni funcţional.

Autorităţile judeţene vorbesc despre promisiuni pe care Raed Arafat le-ar fi făcut anul trecut, pentru ca centrul să fie în regulă cu toate utilităţile, iar comitetul pentru situaţii de urgenţă să îşi poată desfăşura activitatea aici.

De fapt, aceste aspecte nu au fost prezentate niciodată public. În data de 1 martie 2017, când Raed Arafat a verificat stadiul lucrărilor la Centrul ISU, previziunile erau optimiste, iar problemele erau prezentate a fi minore.

Ei bine, a trecut aproape un an de atunci, iar obiectivul nu are energia electrică necesară şi nici o cale de acces. Reprezentanţii ISU spun, însă, că centrul este dotat corespunzător. În data de 22 aprilie 2017 era termenul limită prevăzut de Hotărârea de Guvern prin care Consiliul Judeţean Dâmboviţa avea obligaţiile să termine Centrul ISU şi să predea cele 10 apartamente din dotare.

Când va fi gata, centrul va cuprinde dispeceratul integrat 112, precum şi tot ceea ce înseamnă organizare şi coordonare a situaţiilor de urgenţă. Lucrările de execuţie au început în anul 2013.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta