CENTRUL DE ZI ANINOASA ȘI-A DESCHIS PORȚILE

CENTRUL DE ZI ANINOASA ȘI-A DESCHIS PORȚILE

Centrul de zi din Aninoasa și-a deschis și în acest an porțile pentru zeci de copii. Aceștia au fost selectați de la școala din localitate și vor beneficia timp de un an de o masa caldă și vor fi supravegheați la efectuarea temelor. Proiectul, inițiat în urmă cu cinci ani, are ca scop reducerea abandonului școlar și vine în sprijinul părinților care au un loc de muncă și care nu își pot supraveghea copiii după școală. Și grădinița are un program prelungit, iar aici copiii dorm, servesc masa și sunt îngrijiți până la sosirea părinților.
Este ora mesei la Centrul de Zi din Aninoasa. Copiii veniți de la școală au parte de o masă caldă. Cele două feluri de mâncare sunt servite la ora prânzului după care fiecare copil urcă în sala de clasă pentru a-și face temele, iar apoi toți iau parte la activități educative.
Unii vin la centru de ani de zile și spun că asta i-a ajutat să aibă rezultate bune la școală și să înțeleagă mai bine materia. Un cadru didactic îi supraveghează și îi sprijină, iar săptămânal au parte de activități în colaborare cu Mănăstirea Viforâta, cu Biblioteca Comunală și cu Centrul Turistic și Cultural din localitate.
Proiectul centrului a debutat în anul 2013, realizat din fonduri europene și bani de la bugetul local și este susținut în prezent exclusiv din fonduri locale, fără alte parteneriate. Scopul acestuia fiind de reducere a abandonului școlar.
Și la grădinița „Muguri de Anin” din localitate părinții au posibilitatea de a opta pentru un program prelungit pentru copii. Aceștia primesc masă caldă, dorm la grădiniță și sunt luați de părinți seara când se întorc de la muncă. Atât copiii de la centru cât și cei de la grădiniță au transportul gratuit asigurat de primărie.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta