PRIMA PAGINĂ » CENTRU PENTRU COPIII CU AUTISM

CENTRU PENTRU COPIII CU AUTISM

de admin
5 vizualizări

Numarul copiilor damboviteni care sufera de autism sau Sindrom Down este in crestere! Situatia este cu atat mai grava, pentru ca daca nu incep tratamentul cat mai repede, sansele lor de recuperare sunt mici.

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/89j3JhsaBhw?fs=1″ vars=”ytid=89j3JhsaBhw&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep7921″ /]

De cativa ani se vorbeste in Dambovita despre infiintarea unui centru pentru copii cu autism. A ramas insa doar la stadiul de proiect, in timp ce numarul micutilor care sufera de aceasta boala a crescut alarmant de la un an la altul. In prezent, in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita sunt 190 de copii diagnosticati cu autism si 74 cu Sindrom Down. Acesti micuti si parintii lor mai au de asteptat 15 luni, pana cand vor avea in sfarsit parte de un centru. Acesta va fi infiintat la Complexul de Servicii Sociale “Casa Soarelui” din Targoviste. Lucrarile de modernizare si extinderesunt finantate din programul Regio, valoarea lor fiind de 3.900.000 de lei.

De conditii mai bune au parte si copiii de la Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colt” din Targoviste. Aici cladirea a fost reabilitata termic, finisajele au fost refacute si la interior si cel mai important, a fost asigurata paza. Copiii nu erau in siguranta cu tot felul de indivizi dubiosi care se perindau pe langa centru. Printre ei si dealeri de etnobotanice. Trei minori ai centrului au ajuns la spital, dupa ce au consumat aceste prafuri.

Un alt centru aflat in reabilitare in Targoviste este cel destinat adultilor cu handicap. Fondurile au fost obtinute in cadrul Programului Operational Regional. Era nevoie de reparatii capitale aici, mai ales ca una dintre cladiri este veche din 1920. Activitatea angajatilor DGASPC era ingreunata de conditiile precare din centru, dar cel mai mult aveau de suferit dambvoitenii cu handicap, care erau nevoiti sa se inghesuie pe niste holuri inguste, intr-o cladire care se degrada de la o zi la alta. Vor fi iinfintate si doua noi servicii- consiliere pentru persoanele cu boli psihice si recuperare neuromotorie pentru cei cu handicap.

ECHIPA: Madalina Zabava/ Madalin Anca

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe