CENTRU DE COMUNICAŢII MOBIL LA JANDARMERIE

CENTRU DE COMUNICAŢII MOBIL LA JANDARMERIE

Jandarmii dâmboviţeni se pot lăuda cu o nouă dotare, extrem de utilă la intervenţii. Este vorba despre un centru mobil de comunicaţii, amenajat într-o maşină de intervenţie, scoasă din uz, dar reparată şi utilată, astfel încât să poată fi folosită în situaţii de criză. Până acum s-au investit în jur de 50 000 de lei în această dotare, însă, mai este nevoie de aparatură.

Jandarmii dâmboviţeni nu stau prea bine la capitolul dotări. Maşinile de intervenţie sunt vechi, de mai bine de zece ani şi acoperă doar 48% din necesar. Forţele de ordine au însă un centru mobil de comunicaţii pe care îl pot folosi în cazul manifestaţiilor stradale comune. Centrul este improvizat într-o dubă veche, folosită în trecut la intervenţii.

Maşina, cu vechime în exploatare de peste zece ani, a fost reparată şi utilată corespunzător, cu fondurile puse la dispoziţie de Inspectoralul General al Jandarmeriei Române. Aparatura cu care a fost amenajată duba este specifică înregistrării şi transmiterii imaginilor în timp real de la locul în care se desfăşoară evenimentul asupra căruia se intervine.

Centrul mobil de comunicaţii este dotat şi cu o staţie radio. Până acum au fost investiţi în reparaţiile maşinii şi în dotări aproximativ 50 000 de lei, însă, mai este nevoie de aparatură în valoare de 12 000 de lei, pentru ca centrul să funcţioneze la capacitate maximă. Spre exemplu, acesta poate fi folosit în manifestaţiile stradale, comandantul putând vedea câţi protestatari sunt şi de câte efective de jandarmi este nevoie pentru intervenţie.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta