CENTENARUL, SĂRBĂTORIT LA POTLOGI

CENTENARUL, SĂRBĂTORIT LA POTLOGI

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit și de localnicii din Potlogi. Aici primăria a organizat un maraton de manifestări cultural-artistice dedicate Zilei Naționale. La finalul manifestărilor localnicii au avut parte de un spectacol susținut de copii din Raionul Ștefan Vodă, republica Moldova împreună cu tinerii din comuna Potlogi.
Manifestările au debutat la Potlogi cu depunerea de flori și coroane la Monumentul Eroilor din comună.
Copii, tineri, dar și vârstnici au îndurat frigul de afară pentru a lua parte la evenimente. Ziua Națională a fost sărbătorită cu manifestări cultural – istorice dedicate marelui ideal național al unității și identității de limbă, neam și credință de la 1 Decembrie 1918. Cei prezenți au putut admira vernisajul expoziției “Mișcarea de eliberare Națională a Basarabiei” organizată de Centrul de Cultură și Istorie Militară a Republicii Moldova, Complexul Muzeal Național “Curtea Domnească Târgoviște și Primăria Comunei Potlogi. Autoritățile au ținut discursuri despre însemnătatea acestei zile.
Ziua s-a încheiat cu spectacolul Reaprindeți candela nemuririi” – spectacol susținut de copiii din satul Volintiri, Raionul Ștefan Vodă, Republica Moldova și corul de copii “Pentru Voi Jr. “ din comuna Potlogi, Județul Dâmbovița.

Comenteaza

comentarii

reclama ta