CEI MAI NEPĂSĂTORI ROMÂNI, ÎN SUDUL ȚĂRII

CEI MAI NEPĂSĂTORI ROMÂNI, ÎN SUDUL ȚĂRII

Chiar daca este dificil, iar pentru unii poate părea imposibil de imaginat, respectarea distanțării sociale este singura metodă de a ne feri pe cât posibil de infectarea cu noul coronavirus. Google a publicat statistici rezultate din datele de localizare a utilizatorilor acestei platforme din întreaga lume, pentru a ajuta autorităţile să evalueze eficacitatea distanţării sociale în faţa COVID-19. Datele sunt relevante pentru luna martie. Ieșirile recreaționale ale românilor au scăzut cu 81% față de începutul lunii februarie, după instalarea situației de urgență. Deplasările de strictă necesitate, la magazinele alimentare și farmacii, au scăzut cu 53%, iar plimbările în parc s-au redus cu 60%. Totodată, au scăzut cu 72% deplasările în stațiile de transport în comun, în timp ce ieșirile în zona de reședință sunt cu 15% mai reduse.

STATISTICI DEPLASĂRI ROMÂNI GOOGLE

ieșiri recreaționale (- 81% )

deplasări strictă necesitate (-53)

plimbări în parc (-60%)

deplasări transport comun (-72%)

ieșiri în zona de reședință (-15%)

Google a prezentat și situația pe județe, iar statisticile indică faptul că cel mai conștiincioși români sunt cei din Brașov, Cluj, Covasna și chiar București, unde ieșirile recreaționale au scăzut cu peste 85%.

poti sa faci grafica cu cilindrii in functie de procente

JUDEȚELE CU CELE MAI REDUSE DEPLASĂRI RECREAȚIONALE

BRAȘOV (-85%)

CLUJ (-85%)

COVASNA (-85%)

BUCUREȘTI (-85%)

PRAHOVA (81%)

DÂMBOVIȚA (-76%)

De cealaltă parte sunt și români care nu au conștientizat încă pericolul suficient și și-au redus mai puțin ieșirile. Cei mai nepăsători români față de restricțiile de deplasare sunt cei din Teleorman (reducere cu 56% a ieșirilor recreaționale), Ialomița (62%), Giurgiu (63%), Călărași (65%), Olt (70%).

TOPUL ROMÂNILOR NEASCULTĂTORI

TELEORMAN (-56%)
IALOMIȚA(-62%)

GIURGIU(-63%)

CĂLĂRAȘI(-65%)

OLT (-60%)

Județul Ialomița este printre cele mai afectate, iar asta poate fi o consecință a nerespectării măsurilor de izolare și autoizolare. Țăndărei a devenit al doilea oraș din România intrat în carantină. Armata, Poliția și Jandarmeria păzesc toate intrările și ieșirile din localitate. La Țăndărei au fost înregistrate 7 decese din cele 8 raportate la nivelul județului și tot aici sunt 31 de cazuri de infectare cu COVID 19 din cele 48 de imbolnăviri înregistrate în Ialomița. Localnicii se arată revoltați de măsură.

ambianta clip tandarei

02.26-02.48 (regula)

03.59-04.29

05.03(nu mai iese..)-05.17

Unii localnici ies pe stradă, chiar dacă au fost deja amendați de forțele de ordine. Peste 90 de familii din localitate au nevoie de hrană, cele mai multe din cartierul Strachina.

Comenteaza

comentarii

reclama ta