CĂUTAREA ALPINISTULUI, MISIUNE DIFICILĂ

CĂUTAREA ALPINISTULUI, MISIUNE DIFICILĂ

Salvamontiștii au început a treia zi de căutări în cazul alpinistului surprins de avalanșă sâmbătă dimineața pe Valea Costilei din munții Bucegi. Salvatorii au efectuat căutari și în weekend însă frigul și riscul producerii de noi avalanșe au încetinit misiunea. Oamenii muntelui primesc sprijin și de la un echipaj canin, specializat în găsirea victimelor îngropate în avalanșă.

Pasionat de alpinism, tânărul și cei patru prieteni ai săi mai aveau puţin şi ajungeau sâmbătă pe Platou, moment în care Daniel Rusu a alunecat şi a căzut în gol mai bine de 500 de metri, pe Valea Coştilei, declanşând chiar el căderea masivă de zăpadă. Salvamontiştii au ajuns până în zona unde se află bărbatul, au sondat în stratul gros de zăpadă, însă fără a da de urma acestuia. Acţiunea a fost una dificilă, întrucât pe munte la altitudini mai mari este ceaţă, ninge şi există riscul de producere a unor noi avalanşe.

Salvamontiştii spun că este imposibil ca bărbatul să fi supravieţuit, în condiţiile în care valul de zăpadă care a venit peste el l-a dus într-o vale adâncă de peste 500 de metri. Alpiniștii cu experienţa spun că, zilele acestea, drumeţiile pe munte sunt extrem periculoase din pricina zăpezii proaspete – care se poate desprinde uşor de pe versanţi. Turistul dispărut nu ar fi ţinut cont de asta.

Salvatorii montani au sistat, duminică după-amiază, căutările în cazul bărbatului de 30 de ani din Bucureşti, însă au fost reluate luni cu ajutorul câinilor de la salvamont, specializați în găsirea victimelor îngropate în avalanșă.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta