CASE ÎN PERICOL LA MALU CU FLORI, DÂMBOVIŢA

CASE ÎN PERICOL LA MALU CU FLORI, DÂMBOVIŢA

Mai multe case sunt în pericol în comuna dâmboviţeană Malu cu Flori! În satul Micloşanii Mici, pământul se mişca în permanenţă, iar localnicii se tem de o posibilă alunecare de teren ca cea din 2010. Lucrările de consolidare de atunci sunt de mântuiala, spun sătenii, care au ajuns martori pentru hoţii care iau piatra din gabioane. Astfel, malurile cotinuă să o ia la vale, fără ca autorităţile să ia măsuri.

Lucrările de consolidare a malurilor au fost efectuate în anul 2010 cu bani de la Guvern, după dezastrul produs de o alunecare de teren în satul Micloşanii Mici. La momentul respectiv, satul Pucheni era izolat, după ce pământul a luat-o la vale, iar drumul s-a rupt. În jurul pârâului Valea Largă malurile au fost consolidate cu gabioane umplute cu pietre. Oamenii nu conştientizează importanţa acestora , ci le-au văzut ca pe o posibilitate de întregire a veniturilor sau ca o resursă gratuită pe care o pot folosi în gospodările.

Localnicii au devenit martorii hoţilor, care se joacă cu siguranţa unui sat întreg.

Situaţia este cunoscută şi de autorităţile locale, care spun că au făcut adresă către autorităţile judeţene pentru remedierea situaţiei.

Dacă se vor aloca bani de la Guvern, tot în contextul unei situaţii de urgenţă, gabioanele vor fi refăcute, iar malurile vor fi consolidate pentru a rezista la mişcare permanentă a pământului din zonă. Până atunci, localnicii stau cu teama că pământul se poate crăpa în orice moment.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta