CARNE DE PASĂRE BIO

Primavara este anotimpul bobocilor! In aproape toate gospodariile de la tara se gasesc in aceasta perioada pui de rata, gasca sau curca. Batranii nu accepta carnea din marile magazine si isi cresc animalele in mod traditional iar gospodarii scot primele serii de pui de la closca.

: Într-un sat din Bărăgan, localnicii păstrează o îndeletnicire veche și scot pui la cloșcă, așa cum se făcea în timpuri străvechi. Înainte de Paște, primele serii de pui pufoși și boboci au ieșit deja din ou și umplu curțile și ulițele de culoare și veselie.

Tanti Natalia are 87 de ani. De când se știe are bătătura plină de orătănii. În fiecare primăvară, scoate peste două sute de pui și boboci. 9 gâște și 4 curci clocesc în hambar.

Gospodinele aleg ziua în care umplu cuiubarul pentru că există credința că dacă ouăle se pun sub cloșcă marțea, vor ieși mai multe puicuțe, iar dacă sunt puse miercuri sau vineri, în ogradă vor fi mai mulți cocoși.Specialiștii spun că puii scoși la cloști sunt mai sănătoși și mai rezistenți decât cei care au ieșit la incubator.

 

SURSA: TV IALOMIŢA

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta