PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CĂPŞUNI MAI DULCI CA VARA

CĂPŞUNI MAI DULCI CA VARA

de Andrei Oprescu
139 vizualizări

GĂEŞTI, DÂMBOVIŢA

În plină toamna, căpşunile sunt mult mai aromate decât vara. Nu vorbim doar despre fructele provenite din sere, ci si de cele care se fac în aer liber. O cultură productivă de căpşuni găsim în oraşul Găeşti, din judeţul Dâmboviţa. Atât afară, cât şi în sere, agricultorul culege lăzi întregi la interval de 3-4 zile. Problema este lipsa pieţei de desfacere şi reticenţa cumpărătorilor, care nu mai cred în verificitatea fructelor crescute pe meleagurile mioritice, din cauza intoxicării cu fructe din import.

Agricultorul care s-a putut lăuda pe timp de vară cu o recoltă bogată de pepeni, are succes şi cu căpşunile, chiar şi pe timp de toamnă. Pământul fertil, dar şi truda şi atenţia cu care şi-a realizat cultura, îi aduc satisfacţii pe măsură lui Cristi Bogoi.

Agricultorul are căpşunii de trei ani în sere şi de un an afară. Frigul de pe timp de noapte a afectat plantele de afară, care vor înceta producţia mai devreme, decât cele protejate de folie, în solar.

Căpşunile cresc atât în solar, cât şi afară, pe suprafeţe de câte 300 de metri şi în interior şi în exterior. La interval de aproximativ patru zile, agricultorul culege aproximativ 50 de kilograme. Vânzarea căpşunilor este mai dificilă, întrucât, cumpărătorii nu mai au încredere că sunt crescute în ţara noastră, în mod natural, din cauza nenumăratelor produse de import, aspectuoase, dar fără gust, care au invadat pieţele în ultimii ani.

Agricultorul găseşte foarte greu forţă de muncă în zonă.

De cele mai multe ori, agricultorul a adus forţă de muncă din localităţile învecinate, doar atunci când recoltarea a fost urgentă. În rest, a ales să muncească alături de familie pentru culturile sale.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe