CANICULĂ ȘI VIJELII

CANICULĂ ȘI VIJELII

Vine canicula, dar nu scăpăm nici de vijelii. Indicele de confort termic va depăși zilele acestea pragul critic de 80 de unități, așa că atmosferă va fi sufocantă și temperaturile vor urca până la pragul canicular în mai multe zone din țară. Cel mai cald va fi la câmpie, dar aici vor apărea și manifestările de instabilitate atmosferică.
ANM a emis pentru intervalul 12 iunie, ora 10 – 14 iunie, ora 23 o informare meteorologică de disconfort termi și manifestări de instabilitate atmosferică. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic.
Zilele următoare îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Comenteaza

comentarii

reclama ta