CANICULĂ ȘI COD GALBEN DE VIJELII ȘI GRINDINĂ

CANICULĂ ȘI COD GALBEN DE VIJELII ȘI GRINDINĂ

Miercuri vremea va fi extrem de caldă în sudul țării și în sud-est unde temperaturile vor depăși pragul canicular. Și disconfortul termic va fi accentuat astfel că atmosfera se va resimți de-a dreptul sufocantă.
Pentru intervalul 31 iulie, ora 15 – 31 iulie, ora 23 ANM a emis cod galben de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervalul menționat, în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În sud-muntenia, codul va fi valabil pentru județele Argeș, Dâmbovița și Prahova.
Cel de-al doilea cod galben este valabil în intervalul 31 iulie, ora 23 – 01 august, ora 11. În intervalul menționat, în Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și a Transilvaniei, precum și zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În regiunea sud-mutenia vor fi afectate județele Argeș, Dâmbovița,Giurgiu, Prahova, Teleorman, Ilfov, Ialomița și Călărași.

Comenteaza

comentarii

reclama ta