CALEA LUMINII LA TÂRGOVIŞTE

CALEA LUMINII LA TÂRGOVIŞTE

PESTE DOUĂ MII DE LUMÂNĂRI AU FOST APRINSE DE LA MITROPOLIE PÂNĂ LA GARĂ

Targovistea a fost luminata in joia patimilor de cele peste 2000 de lumanari aprinse in fata Catedralei Mitropolitane, pe  Bulevardul Carol I. si pana la gara. A devenit deja traditie, ca in Joia Mare, locuitorii municipiului Targoviste sa participe dupa Denie la evenimentul, unic in tara, “Calea Luminii”. Evenimentul este organizat de 18 ani la initiativa pictorului Mihai Serbanescu.

După Denia din Joia Mare, creştinii ortodocşi din municipiul Târgovişte şi nu numai au respectat traditia ca în fiecare an şi au urmat Calea Luminii până la Gară. Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei Nifon Mihăiţă a aprins prima lumânare şi i-a binecuvantat pe toţi cei prezenţi la Catedrala mitropolitană.

Evenimentul, unic în ţară, a ajuns la cea de-a optsprezecea editie. Acesta este organizat în fiecare an, în joia patimilor, la iniţiativa pictorului Mihai Şerbănescu, susţinut şi de Biserică.

Manifestarea a devenit rapid loc de atracţie şi de pelerinaj pentru mii de localnici şi de turişti aflaţi la Târgovişte pentru a sărbători Paştele, toţi declarându-se fericiţi că au avut privilegiul de a fi martorii unei manifestări artistice unice în România.

Comenteaza

comentarii

reclama ta