CALEA LUMINII 2019

CALEA LUMINII 2019

Târgoviștea a fost luminată joi seara de mii de candele aprinse în fața Catedralei Mitropolitane, în piața Mihai Viteazul și pe Bulevardul Carol I. Calea Luminii, eveniment intițiat de artistul Mihai Șerbănescu a ajuns la cea de-a XX-a ediție, în care anual mii de oameni din județ și din toată țara au poposit în Vechea Cetate de Scaun pentru a aprinde o lumânare.
Și în acest an, mii de oameni veniți din toate localitățile județului și din țară, au luat parte la evenimentul devenit simbol pentru Târgoviște, Calea Luminii. Ajunsă la cea de-a XX-a ediție, manifestarea, inițiată de pictorul Mihai Șerbănescu, este o tradiție în Joia Mare de dinaintea Paștelui. Este momentul anului când rugăciunile se înalţă în cor şi fiecare dorinţă sau gând se aprinde cu focul lumânării.
Evenimentul a primit şi binecuvântarea bisericii.
În fața Catedralei a fost scris mesajul Târgoviște 20 pentru a marca astfel cele 20 de ediții scurse până acum. Evenimentul este unic în România.
Credincioşii au pornit pe traseul Catedrala Mitropolitană, Bulevardul Carol I până la Gara din Târgovişte. Copii, părinţi şi bunici au aprins mii de candele.
Atmosfera miilor de lumânări de pe ,,Calea Luminii” a fost completată, ca în fiecare an, de un fundal muzical de excepţie – Doina – intrepretata de regretatul interpret de muzică folk Lorin Stănescu. Evenimentul s-a încheiat aproape de miezul nopții.

Comenteaza

comentarii

reclama ta