CÂINELE REF, EROU PENTRU ANA MARIA

CÂINELE REF, EROU PENTRU ANA MARIA

 

Dispariția unei fetițe de doi ani a pus pe jar autoritățile din Prahova. Mama copilei a dat dovadă de inconștiență și a lăsat copilul în grija unor…câini lângă o pădure. Femeia ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice și a întârziat misiunea de salvare a propriului copil după ce a dat informații contradictorii căutătorilor. Un câine polițist, special antrenat pentru astfel de intervenții a găsit-o la timp pe fetiță. Copila era pe malul unei ape la un kilometru depărtare de locul de unde dispăruse. Pentru că era în hipotermie, a fost preluată de un echipaj al ambulanței și transportată la Spitalul de Pediatrie din Ploiești pentru îngrijiri medicale.

Ref, un câine polițișt de cinci ani, special antrenat, a fost eroul serii. Alături de Valentin, dresorul său, au reușit să o salveze la timp pe micuța Ana Maria. Pentru copilă s-au mobilizat 70 de persoane, jandarmi, poliţişti, pompieri şi sătenii cu primar cu tot și au căuta-o în pădure acolo unde mama a declarat că a lăsat-o. Femeia a dat dovadă de iresponsabilitate și a lăsat copilul în grija a doi câini. În timpul în care s-a dus să ia haine din casa concubinului cu care se certase, micuța a dispărut.

Femeia ar fi fost însă sub influența alcoolului si si a schimbat permanent declaraţiile, punand pe piste gresite echipele de salvare.

Valentin Arsene, instructor canin de 17 ani a reusit alaturi de Ref ceea ce parea imposibil. Dupa doua ore, au gasit-o pe Ana Maria.

Cei doi concubini mai au patru copii, toti in plasament, iar localnicii spun ca familia este saraca si preocupata de bautura.

Urmeaza o ancheta a Directiei pentru Protectia Copilului Prahova,iar daca se confirma ca mama este neglijenta, bea si nu poate ingriji micuta, Ana Maria ar putea ajunge, ca si fratii sai, in plasament si femeia ar putea fi decazuta din drepturile parintesti.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta