CAI BĂTUȚI CU SĂLBĂTICIE DE STĂPÂN

CAI BĂTUȚI CU SĂLBĂTICIE DE STĂPÂN

Aceste imagini au fost filmate luni de un tânăr în zona barajului de la Zăvoiu. Individul din filmuleț dă dovadă de o cruzime fără margini. Deși afară erau temperaturi de peste 34 de grade, o atmosferă sufocantă, iar căruța era cel mai probabil încărcată cu materiale grele, bărbatul are pretenția ca animalele să tragă încărcătura. Atunci când vede că nu pornesc de pe loc, începe un asalt de lovituri cu o lopată.

Scenele  care sunt greu de privit au fost surprinse de un tânăr aflat în trafic. Minute în șir a durat tortura. Se poate observa clar, din filmare, că bieții cai nu pot trage atelajul, ceea ce il înfurie și mai tare pe stăpân. 

După ce imaginile au fost făcute publice, IPJ Dâmbovița s-a autosesizat și polițiștii încearcă să dea de urma bărbatului. În cauză a fost deschis și un dosar penal pentru infracțiunea de  rănire sau schingiuire a animalelor.  Încă de la începutul verii, ANSVSA a emis și un comunicat cu măsurile care trebuie respectate de proprietarii de animale:

MĂSURI ANSVSA

 -în caz de caniculă, animalele folosite pentru tracţiune, sau alte activităţi de povară, nu vor fi exploatate în intervalul orar 12.00 – 18.00, dacă temperatura la umbră, depăşeşte 25ºC;

– în cazul în care animalele sunt ţinute afară, trebuie să se asigure existența de umbrare şi de jgheaburi cu apă potabilă;

Comenteaza

comentarii

reclama ta