CADOU PARFUMAT DE CRĂCIUN

CADOU PARFUMAT DE CRĂCIUN

 

Se apropie Crăciunul şi sunteţi nehotărâţi în privinţa cadourilor pentru cei dragi? Ei bine, vă dăm noi o idee de cadou parfumat, care rezistă mai mult timp şi care vă ajută sa economisiţi nişte bani. Floarea Cyclamen este una dintre cele mai potrivite atenţii de sezon şi chiar cea mai vândută în această perioadă. O găsim la un preţ extrem de avantajos la o seră din Dragomireşti, Dâmboviţa.

Pe DN 72 A, pe ruta spre Voineşti, în comuna Dragomireşti, s-a dezvoltat o afacere „parfumată” a lui Eugen Brătucu. Deşi în munca la flori nu întâlnim prea des bărbaţi, administratorul societăţii care produce flori în ghivece, dar şi pomi fructiferi, spune că a îmbinat utilul cu plăcutul, iar din pasiunea sa a dezvoltat propria afacere. A văzut cum se fac în Franţa, unde a lucrat ani de zile într-o seră şi a aplicat cele învăţate pe meleagurile natale. Astfel că, într-una din sere, ne întâmpină o mare de culori şi un parfum discret, dar foarte plăcut. Feeria vizuală şi olfactivă este generată de ghivecele cu Cyclamen, o plantă mediteraneană, dar rezistentă şi pe meleagurile mioritice.

Cyclamen este o floare de sezon şi aşa cum noi avem nevoie de căldură în perioada de iarnă, aşa şi floarea trebuie să stea lângă o sursă de căldură.

Cultivată corespunzător, planta poate trăi 3 sau 4 ani. Primăvara, se mută la umbră, iar vara intră în repaus  vegetal, urmând ca toamna să se dezvolte, iar la iarna următoare să aibă flori colorate şi parfumate. La sera de la Dragomireşti, un ghiveci cu Cyclamen costă doar 10 lei, direct la producător, în timp ce în pieţe preţurile pentru aceeaşi plantă variază în jurul sumei de 30 de lei. Astfel că, cine vrea un cadou frumos, parfumat, rezistent şi ieftin, poate face o plimbare până la Dragomireşti.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta