CADEȚI PENTRU O ZI

CADEȚI PENTRU O ZI

25 de elevi din Târgoviște au pornit într-o aventură de neuitat. Aceștia au acceptat să fie cadeți pentru o zi la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza. Aceștia au participat la ore de curs, activități și rapoartele de dimineață și de seară alături de studenții militari. Totul face parte dintr-o acțiune a Ministerului Apărării Naționale.

Experiența elevilor târgovișteni a început joi cu deplasarea la Colegiul National Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza unde acestia au fost cazati. ”Cadet pentru o zi” își propune să realizeze schimburi de experiență între instituţii militare şi civile de învăţământ. Acțiunea este organizată în premieră de Ministerul Apărării Naționale în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României și se desfășoară în colegiile militare liceale din Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova, dar și la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanţa. La Breaza, elevii târgovișteni au avut parte de o aventură pe cinste. Mai întâi s-au echipat și au fost cazați.

Pe pagina Ministerului Apărării Naționale a fost transmis live evenimentul. A urmat prezentarea lor și defilarea.

Copiii au participat la raportul de seară și de dimineață.

Elevii au fost selecţionaţi pe bază de voluntariat din instituţii civile de învăţământ şi sunt invitaţii elevilor şi studenţilor militari pentru a se familiariza cu activităţile desfăşurate într-o instituţie militară de învăţământ.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta