CAD VICTIME DIN CAUZA IMPROVIZAȚIILOR

CAD VICTIME DIN CAUZA IMPROVIZAȚIILOR

Tot mai multe persoane cad victime incendiilor în fiecare an din cauza improvizațiilor, a sistemelor de încălzire defecte sau a coșurilor de fum neverificate. În anul 2017 numai pompierii din Dâmbovița au intervenit la peste 340 de incendii în care și-au pierdut viața zeci de persoane.

Nu mai departe de ziua de ieri o femeie de 84 de ani din comuna dâmbovițeană Dragodana a murit după ce s-a intoxicat cu fumul de la incendiul care i-a cuprins casa. Bătrâna era singură în locuinţă, când s-a produs incendiul. Aceasta era suferindă așa că nu a avut nicio şansă să se salveze. Focul a pornit de la soba cu care bătrâna se încălzea. O scânteie a fost de ajuns pentru a aprinde lemnele depozitate lângă sobă.

Cu doar câteva ore înainte de această tragedie, o altă casă a luat foc în orașul Găești. Din primele verificări se pare că incendiul s-a declanşat din cauza unei defecţiuni apărute la aparat electrocasnic, cel mai probabil un frigider. Din fericire pompierii au intervenit la timp și au oprit extinderea focului. Numai în anul 2017 incendiile au mistuit sute de case din Dâmbovița și au curmat zeci de vieți omenești, producând totodată pagube însemnate.

Cele mai multe incendii au fost cauzate de instalațiile electrice defecte și mijloacele de încălzire improvizate și nesupravegheate.

Statistica incendiilor arată că în ultimii ani în România în ciuda eforturilor pompierilor, numărul incendiilor din gospodării care s-au soldat cu victime și pagube materiale s-a menținut ridicat.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta