„BOMBĂ CU CEAS” LA SPITALUL CĂLĂRAȘI

„BOMBĂ CU CEAS” LA SPITALUL CĂLĂRAȘI

Spitalul Județean de Urgență Călărași stă pe un butoi cu pulbere care amenință să explodeze în orice moment. Scandalurile se țin lanț. În presă se vorbește despre numiri cu cântec, schimbări în conducerea unității și cârdășii care afectează prestigiul spitalului. Ba mai mult ilegalitățile sunt la tot pasul, de la facturi emise fără nicio bază legală, până la magazine care blochează căile de evacuare în caz de incendiu și angajați care percep spăți fără nicio jenă.

La Spitalul Județean de Urgență Călărași domnește haosul. Orice este mai important decât binele pacienților și buna funcționare a unității medicale. Prioritățile teoretice ale spitalului sunt ăn planul doi. Problemele administrative ale unității spitalicești au ținut prima pagină, jurnaliștii semnalând în repetate rânduri situații grave.

Cei responsabili, managementul spitalului și Consiliul Județean Călărași nu au putut da explicații clare. În timp ce președintele CJ, Vasile Iliuță a declarat că nu știa de chioșcurile ilegale deși efectuase o vizită cu jurnaliștii în trecut și problema fusese semnalată, vicepreședintele CJ, în subordinea căruia se află spitalul ridică din umeri și nu înțelege de ce trebuie să dea el explicații.

Actualul manager al spitalului susține că este conștient de neregulile grave din unitate, că face investigații și că va lua măsuri.

De curând, spitalul a mai ieșit în față cu un alt scandal, schimbarea din funcție a președintelui Consiliului de Adrministrație. Rareș Ionescu a fost înlocuit cu Marius Militaru, finul lui Bușoi, prim-vicepreședinte PNL. Numirea a fost una cu cântec a titrat presa locală și națională, însă președintele CJ Vasile Iliuță nu a avut un răspuns clar în această situație.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta