BOBOTEAZĂ LA 16°C

BOBOTEAZĂ LA 16°C

Anul acesta de bobotează gerul nu va mai crăpa pietrele, ci mai degrabă vom avea parte de o vreme de primăvară. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi ce vor urca și până la 16 grade în regiunea de sud a țării. Fenomenul care se încăpățânează să dea bătai de cap, mai ales șoferilor, este ceața care își va face apariția în zonele joase din centrul și sudul țării.

Unde-i gerul de altădată? se întreabă toți românii obișnuiți ca de Bobotează și în preajma sărbătorii Sfântului Ion să dârdâie la temperaturi cu minus. Anul acesta ANM anunță temperaturi record pentru weekend-ul de bobotează.  Ne vom putea bucura de o vreme de primăvară.  Mercurul din termometre va atinge în unele zone şi 16 grade Celsius.

Precipitațiile vor sta departe de regiunea Sud-Muntenia, în schimb ceața își va face apariția dimineața și seara, vizibilitatea fiind redusă, iar în unele zone vom avea și condiții de polei.

Cei care iau parte la slujba de Bobotează și sunt dornici că recupereze crucile aruncate de preoți în apă vor avea o misiune mai ușoară anul acesta. În fiecare an, mai mulţi bărbaţi participă la ritualul care are ca scop iertarea păcatelor.

Comenteaza

comentarii

reclama ta