BLOCAŢI CU RULOTA ÎN MUNTE

BLOCAŢI CU RULOTA ÎN MUNTE

MUNŢII BUCEGI

Zăpada din Munţii Bucegi i-a surprins pe mai mulţi turişti care au vrut să petreacă Sărbătorile Pascale la munte. Cinci persoane din Teleorman au vrut să se bucure de natura şi au mers cu rulota pe creste, însă drumul spre casă a fost unul anevoios. Jandarmii montani au fost cei care i-au scos din impas.

Rulota blocată în zona Dichiu de pe DJ 713A, le-a dat mari bătăi de cap şi jandarmilor montani. Din cauza stratului gros de zăpada, cei cinci turişti din Teleorman nu şi-au mai putut continua deplasarea în drumul spre casă. Atât rulota, cât şi autovehiculul au rămas blocate pe drumul principal, spre nemulţumirea altor douăzeci de şoferi, care nu şi-au putut continua drumul, până când jandarmii montani nu au eliberat carosabilul.

În urma intervenției jandarmilor montani de la Postul Peștera, turiștii au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculul cu rulotă, ulterior fiind direcționat spre DJ 714 Orzea-Moroeni.Situația creată a condus la blocarea drumului principal pe care circulau turiști cu alte 20 de autoturisme, dintre care o parte au fost redirecționate pe DJ 714, deoarece nu erau echipate corespunzător pentru condiții de iarnă.

Un alt turist de 21 de ani, din Ilfov, a avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani pentru a ajunge la spital. I s-a înrăutățit starea de sănătate din cauza unei alergii la produse lactate a solicitat ajutorul jandarmilor montani de la Postul Zănoaga. Ajunși la fața locului, în zona Bolboci, jandarmii montani au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, după care l-au transportat în condiții de siguranță până în zona Cuibul Dorului, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și condus la Spitalul Pucioasa pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Comenteaza

comentarii

reclama ta