BĂTRÂNI, BOLNAVI ŞI FĂRĂ MEDICAMENTE

BĂTRÂNI, BOLNAVI ŞI FĂRĂ MEDICAMENTE

Sunt bătrâni, bolnavi, au pensii mici şi cea mai mare parte din venituri le dau pe medicamente. Pensionarii nu pot trăi liniştiti nici măcar la vârsta a treia pentru că depind de medicamente pe care farmaciile le vând la suprapreţuri. În unele farmacii adaosul comercial este şi de 200%.

De câteva luni, în judeţul Dâmboviţa, se încearcă aplicarea unui ordin prin care pensionarii care au venituri doar din pensii să beneficieze de compensaţii de 90% la medicamente.

Vestea este îmbucurătoare pentru pensionari, care se confruntă cu situaţia în care pensia nu le ajunge pentru plata tratamentelor de care depinde viaţa lor.

Farmaciştii se plâng în faţa pensionarilor că CAS nu le decontează la timp reţetele compensate şi că de aceea sunt nevoiţi să ridice preţurile, aspect infirmat de reprezentanţii Casei Asiguărilor de Sănătate, care spun că deconturile în judeţul Dâmboviţa se fac la 30 de zile, nu la 60 de zile aşa cum prevede legea.

După ce Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate va aproba ordinul propus, pensionarii vor beneficia de compensaţii de până la 90%, în special cei cu venituri foarte mici. Problemele persoanelor vârstnice din judeul Dâmboviţa au fost prezentate autorităţilor competente în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta