BANI DE LA GUVERN PENTRU SPITALE ȘI INSTITUȚII, ÎN LUPTA CU COVID-19

BANI DE LA GUVERN PENTRU SPITALE ȘI INSTITUȚII, ÎN LUPTA CU COVID-19

Alocarea din Fondul de Rezervă este destinată instituţiilor publice centrale sau locale care în această perioadă au cheltuit sume importante pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, respectiv cheltuieli de carantină pentru persoanele care au revenit în țară din zonele cu focare de coronavirus.Ministerul Sănătății a transmis ulterior că au fost introduse noi categorii de beneficiari pentru care se vor deconta cheltuielile de carantină de la bugetul de stat.

COMUNICAT DE PRESĂ MS

-personal medico-sanitar și personal auxiliar sanitar confirmat COVID-19 care nu necesită internarea sau personal medico-sanitar și personal auxiliar sanitar care interacționează cu pacienți și care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru;

personal medico-sanitar si personalul auxiliar sanitar încadrat în centrele care efectuează dializa pentru pacienții confirmați COVID-19.

Tot potrivit documentului Ministerului Sănătății, se prevede ca toate cheltuielile cu transportul pentru persoanele care optează pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale să fie decontate prin direcțiile de sănătate publică. Suma de 600 de milioane de lei acordată de Guvern va fi direcționată astfel:

carton citit

COMUNICAT DE PRESĂ MS

a) decontarea cheltuielilor pentru carantină

b) decontarea alocației de hrană în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 725/2020 privind stabilirea măsurilor de sprijinire a persoanelor vulnerabile care se află în izolare la domiciliu, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Comenteaza

comentarii

reclama ta