BALENA ALBASTRĂ, DIN NOU PRINTRE ELEVI

BALENA ALBASTRĂ, DIN NOU PRINTRE ELEVI

Noi cazuri in care elevii ar fi interesati de jocul Balena albastra au aparut in judetul Dambovita. Patru elevi de la scoala din Selaru au fost depistati cu taieturi pe maini, semn ca ar juca jocul mortii. Cadrele didactice au anuntat imediat Inspectoratul Scolar si parintii, la acel moment, iar elevii au inceput consilierea psihologica. Acum, insa, conducerea scolii neaga existenta acestor cazuri, desi sunt certificate de documentele ajunse pe masa inspectorului general.

În ultima zi a lunii martie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a ajuns o informare de la şcoala din Şelaru, conform căreia patru elevi au dat semne că joacă Balena albastră.

Informaţia a ajuns prin surse neoficiale şi în spaţiul public. În ciuda documentelor care certifică această situaţie, conducerea şcolii refuză să confirme cele patru cazuri. Mai mult decât atât directoarea şcolii din Şelaru şi diriginta uneia dintre eleve au fost chiar recalcitrante la vederea jurnaliştilor. Au refuzat să dea un punct de vedere oficial pe motiv că imaginea instituţiei de învăţământ va fi prejudiciată.

O joacă de copii pe care profesorii nu au luat-o prea în serios, deşi aceasta poate fi fatală. De fapt, situaţia este cât se poate de reală. Una dintre cele patru eleve avea scrijelită o balenă pe antebraţ, semn că juca Balena albastră.

Psihologii au stat de vorbă cu cele patru eleve, iar cea care a urmat mai mulţi paşi în jocul morţii continua consilierea psihologică. Copilele sunt monitorizate în permanenţă. În perioada martie-aprilie, după ce elevul de 11 ani, din Cazaci, s-a spânzurat, ajungând la ultimul nivel al jocului morţii, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa au fost semnalate peste 25 de cazuri în care elevii joacă Balena albastră. În şcoli continuă consilierea elevilor în ceea ce priveşte conştientizarea pericolelor din spatele jocurilor on-line. Cel mai mic jucător care a fost găsit cu o balenă scrijelită pe mână este un băieţel de 7 ani, din Gura Ocniţei.

Comenteaza

comentarii

reclama ta