BĂILE DE LA TELEGA SE ÎNCHID

BĂILE DE LA TELEGA SE ÎNCHID

Băile de la Telega, cunoscute peste tot în țară pentru proprietățile curative ale apei sărate de aici se închid în acest sezon. Peste emblema comunei a fost pus lacătul, pentru siguranță. Totul, în urma unei sentințe judecătorești, care este executorie. Sunt ani buni de cand primăria și actualul concesionar joaca ping pong cu ceea ce natura a creat pentru om, iar fiecare turist care a intrat aici a riscat pericol.
În timp ce strânge lemnele putrezite ce țineau loc de ponton, administratora se laudă că voia să investeasca 60.000 de lei, în acest sezon pentru renovare.
Așa se plânge Virginia Cacarumbaș, administratorul firmei Oaky Service Com, care a deținut încă din anul 2003, prin concesiune Băile cu apă sărată Telega.
Decizia de a pune lacăt peste complexul balnear a venit în urma sentinței civile nr 2079, emisă de Tribunalul Prahova. O hotărare care ar putea salva ceea ce am primit în dar de la Mama Natura.
Iar pentru că niciunul dintre cei 4 concesionari care au administrat băile din 90 și până în prezent, nu au investit astfel încât locul să prospere, complexul va fi închis.
În anul 2017 un control al OPC Prahova scotea la iveala modul impropriu în care funcționa societatea comercială aici. Atât din punct de vedere al siguranței, cât și alimentar. A fost închisă atunci turiștilor, însă proprietara a continuat să îi primească în incintă.
Nu exista un studiu recent, însă despre apa lacului sărat se spune că ocupa locul doi în Europa, și cinci în lume din punct de vedere al proprietăților de vindecare, mai ales în patologia pentru reumatism.

Comenteaza

comentarii

reclama ta