BĂIATUL CU FLAUTUL A CREAT ISTERIE

BĂIATUL CU FLAUTUL A CREAT ISTERIE

Băiatul cu flautul a împărțit Piteștiul în două tabere. Gabriel Ștefănescu alături de tatăl său cântă în centrul municipiului pentru trecători de ani de zile, în fiecare după-amiază. Talentul său este apreciat și chiar răsplătit. Tânărul a participat în trecut și la un concurs de talente, însă de curând la primăria Pitești a plouat cu reclamații la adresa lui. Unii piteșteni s-au declarat stresați de muzica tânărului și au cerut edilului șef să-i interzică să mai interpreteze la flaut în zonă. De cealaltă parte tabăra “pro Gabriel” critică aceste atitudini.

 

 

El este Gabriel Ștefănescu, băiatul cu flaut, așa cum este cunoscut de ani de zile de când alături de tatăl său cântă în centrul municipiului Pitești. Cei doi, copilul la flaut, iar tatăl la chitară, au impresionat vizitatorii Piteștiului de-a lungul timpului. Povestea lor a devenit cunoscută după ce băiatul, pe atunci mult mai mic, a participat la concursul Românii au talent, unde a ajuns până în semifinale și a impresionat juriul. Deși nu au creat niciodată probleme, de câteva săptămâni curg plângerile la primăria Pitești împotriva tânărului.

 

  „Vă rugăm foarte mult să dispuneţi ca băiatul care cântă la flaut în faţa magazinului Trivale de trei ani să se mute în altă parte, pentru că noi, locatarii blocului din apropiere, ne-am săturat de concertele lui! Oare are autorizaţie să ne streseze zilnic? Este un mod de cerşit încurajat de municipalitate şi Poliţie. Vă rugăm să luaţi măsuri!”.

 

Așa sună una dintre sesizările făcute de piteșteni. La scurt timp a venit și răspunsul de la municipalitate în care se arată că există un acord comercial   pentru toți cei care desfășoară activități artistice în acea zonă, dar după data expirării, 31.70.2017 nu va mai fi eliberat alt acord. Această decizie a generat nemulțumiri.

 

 

Vă scriu în legătură cu reclamația băiatului ce cântă la flaut. Părerea mea este ca nu ar trebui să plece din acel loc deoarece băiatul câștigă un ban cinstit și toată lumea ascultă muzica lui. Nu cred că acesta cântă noaptea să vă deranjeze când dormiți. El cântă după –amiaza. Sper să se reia o decizie în legătură cu el”.

 

 

A reacționat un alt piteștean sărind în apărarea băiatului. Gabriel mai are acasă 12 frați, iar familia lui este una modestă. De mic a cântat pe stradă sau la petreceri cu tatăl său.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta