AVEŢI GRIJĂ PE CINE AJTAŢI!

AVEŢI GRIJĂ PE CINE AJTAŢI!

TÂRGOVIŞTE, DÂMBOVIŢA

Aveţi mare grijă pe cine ajutaţi, pentru că aparenţele pot fi înşelătoare! O dovedesc cel mai bine cerşetorii care inventează poveşti dramatice doar pentru a primi bani fără să muncească. Un exemplu concret găsim în municipiul Târgovişte, unde o femeie aşteaptă ajutor financiar de la trecători, ţinând în mână o plăcuţă pe care scrie că este surdo-mută. De fapt, femeia vorbeşte şi aude foarte bine şi a fost surprinsă de cei cărora le-a inspirat milă comunicând ca orice om normal într-o autogară. Se află acolo întrucat face naveta cu microbuzul la Târgovişte, unde vine în fiecare zi la cerşit.

Leu cu leu, oferiţi din milă de trecători, femeia reuşeşte să strângă suficienţi bani în fiecare zi, astfel încât să îşi cumpere de mâncare şi să facă naveta cu microbuzul într-o comună dâmboviţeană, unde locuieşte. Stă la cerşit cu pancarta pe care scrie „sudo-mut” şi îndemnul „ajutaţi”, precum şi urarea de mulţumire pentru cei care donează „sănătate şi câştig”, până când strânge suficienţi bani pentru nevoile personale.

Apoi pleacă spre autogara unde a fost surprinsă în timp ce vorbea, ca orice om normal, cu o altă cerşetoare. Mai mult decât atât aşa-zisa surdo-mută nu se sfieşte să se afişeze cu ţigara în mână şi cu sticla de suc, după ce a stat toată ziua la cerşit.

În astfel de cazuri, unii dintre trecători sunt mai reţinuţi în a da bani cerşetorilor, pentru că nu ştiu ce fel de persoană se ascunde, de fapt, în spatele unui chip pios, care doar prin privirea blajină inspiră milă. Alţii se lasă convinşi uşor să-i ajute pe cei care aşteaptă să primească bani fără a munci.

De fiecare dată când vede camerele de filmat în apropiere, femeia îşi face bagajul şi pleacă.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta