AUTORITĂȚILE ÎN LUPTĂ CU „BALENA ALBASTRĂ”

E alerta in randul autoritatilor care si-au unit fortele pentru a lupta cu Balena Albastra, jocul sinistru care are din ce in ce mai multi adepti in randul copiilor. Vulnerabili si usor de manipulat, tot mai multi elevi ajung sa accepte provocarile jocului spre disperarea profesorilor si parintilor. In Dambovita au fost identificate zeci de cazuri iar varsta la care copiii ajung sa intre in joc este din ce in ce mai mica.

Psihologi, psihopedagogi, profesori, inspectori școlari și specialiști în prevenirea criminalității, cu toții s-au aliat pentru a reduce efectele fenomenului care a luat amploare în România. Numai în județul Dâmbovița sunt în prezent zeci de cazuri raportate de școli, însă controalele sunt în desfășurare. Inspectoratul Școlar a stabilit un protocol, iar elevii depistați cu semne de automutilare sau comportament deviant sunt consiliați împreună cu familia.

Psihologii susțin că în rândul adepților jocului au sesizat anumite trăsături comune. Sunt copii care provit din familii cu probleme, neglijați sau lipsiți de afecțiune și cu rezultate școlare slabe, în general copii care pot fi ușor manipulați emotional.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta