AUTORITĂȚILE, ÎN ALERTĂ

AUTORITĂȚILE, ÎN ALERTĂ

Focarul de la Lucieni a pus județul Dâmbovița pe harta pestei porcine din România. După depistarea primului caz, autoritățile iau măsuri de siguranță pentru a împiedica răspândirea virusului. Cel de-al treilea animal din gospodăria afectată a fost deja ucis, s-a făcut dezinfecția, iar inspectorii DSV sunt în alertă.
La verificările făcute în cadrul filtrelor nu au lipsit problemele. În ciuda avertismentelor autorităților, oamenii s-au încăpățânat să transporte carne din localitate către rudele din satele învecinate.
Oamenii din localitățile învecinate stau ca pe jar. La Văcărești localnicii au început deja să sacrifice porcii în gospodării de teamă să nu le fie luați.
Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale, spun medicii. Analize trebuie făcute inclusiv la porcii sacrificați în gospodării, dacă proprietarii au simțit că animalul ar fi fost bolnav. Reamintim că pesta porcină africană nu afectează oamenii, este specifică porcilor, însă pot ajuta la răspândirea virusului prin hainele și echipamentele contaminate.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta